Hudvårdande mineralmakeup

Den vackraste makeupen är en sund hud. Därför är samtliga produkter som Jane Iredale utvecklar en förlängning av hudvården. Den mikroniserade mineralmakeupen är inte bara en utveckling av traditionell makeup, den är en helt ny teknologi. Makeupen är så effektiv att den rekommenderas av plastikkirurger, dermatologer och professionella makeupartister. Äntligen, en makeup som är bra för din hud.

Fyra-i-en – Den mikroniserade makeupen är fyra produkter i en: foundation, puder, concealer och solskydd. De täcker praktiskt taget hudens alla färgskiftningar.

SPF 18, 29 & 30 – Innehåller titandioxid och zinkoxid. Mineralerna ger ett omedelbart, kemikaliefritt, bredspektrigt solskydd. De är dessutom mycket vattenavvisande.

Lätt konsistens som täcker snabbt – Eftersom det inte används några utfyllande ingredienser (som talk, vilket späder ut pigmentet) ger endast en applicering ett fantastiskt täckande resultat som sitter hela dagen.

Icke komodogen och oljefri – Framkallar inte pormaskar utan låter huden andas.
Minimal allergirisk – Vi använder inga sensitiviserande ämnen såsom parfym, artificiella färgämnen eller konserveringsmedel i våra produkter.

Täckförmåga – Eftersom mineralerna är ett koncentrerat pigment ger de ett fullständigt täckande resultat och kan därför effektivt kamouflera både större och mindre områden.

Fästförmåga – Mineralerna fäster sig på huden och ger därmed en hållbar makeup tills dess att den avlägsnas med rengöring.

Lugnande – Titandioxidet och zinkoxidet i baserna har rodnadsdämpande och lugnande egenskaper och lämpar sig utmärkt för problem- och/eller känslig hud.

Inerta – De lösa mineralerna är kemiskt neutrala och gynnar inte bakterietillväxten.

Kvalitet – Vi använder toppmoderna, vårdande kosmetiska ingredienser för att få absolut bästa täckning, applicering och kvalitet. Vitaminerna och antioxidanterna är av farmaceutisk grad.