Cinq Mondes
Cinq Mondes

 

Cinq Mondes är ett internationellt spamärke som grundades i Frankrike av Nathalie Poiroux och hennes man Jean-Louis Poiroux. De startade Cinq Mondes efter att ha åkt världen runt i jakt på gamla traditioner och ritualer som kunde inspirera till deras nya projekt. Målet var att skapa en serie med så hög kvalité på ekologiska och naturliga spaprodukter som möjligt. De öppnade sitt första spa i hjärtat av Paris. Idag finns märket i hela 40 länder och är beläget på några av världens finaste spaanläggningar i Monaco, Lausanne, Brussel, Mauritius, Seychellerna och Marocko.

Ekologiska & naturliga produkter så långt som möjligt

Cinq Mondes erbjuder ansikts och kroppsprodukter med hög halt naturliga och ekologiska ingredienser. Deras produkter är ett resultat av forskning inspirerad av traditionella läkeörter från hela världen. De innehåller patenterade växtbaserade och bioteknologiskt aktiva ingredienser som stimulerar och balanserar hudens naturliga ämnesomsättning.

Deras koncept har tagits fram efter traditionella spa-ritualer från världens alla hörn. Dofterna, konsistenserna, ingredienserna och effekten av produkterna är alla ett resultat av inspiration och historia. Det är sammanlagt 5 ritualer: Polynesien, Java Indonesien, Siam (Thailand), Atlas Marocko och Brasilien.

Fantastiska dofter

Deras bästsäljande produkt är Eau Egyptienne, en kropp- och hårmist med eteriska oljor. Även kroppsbalsamet Tropical Nuts Melting Body Balm med oljor från bland annat tamanu, kemiri och kokos är mycket populär. Båda har en underbar doft som är Cinq Mondes signum. Eau Egyptienne är en produkt vars doft inte är så vanlig i Skandinavien. Den har bl.a noter från lotus, ros, mynta, jasmin och rökelse.  Cinq Mondes har gjort ett fantastiskt jobb med sina produkter och det är ett faktum att det som utmärker denna serie är produkternas oerhört tilltalande spektrum av dofter.

Alla produkter är helt fria från mineraloljor, parabener, silikoner, phenoxyethanol och syntetiska färgämnen. Alla produkter är naturliga och ekologiska så långt som möjligt. Produkterna är dermatologiskt testade.

 

 

Pin It on Pinterest